Perfil econòmic i Àrees industrials

Perfil econòmic

Almassora és un municipi de la Plana Alta de Castelló amb una ubicació en un enclavament privilegiat, flanquejat al sud pel Riu Millars, a l’est per la mar Mediterrània, al nord per Castelló i el polígon industrial El Serrallo, i a l’oest per Onda i Vila-real.

El terme municipal d’Almassora compta amb quasi 5 milions de metres quadrats de sòl industrial, distribuït en 14 zones o polígons industrials de diferents característiques i grandària. El sòl de tipus industrial suposa, per tant, el 15% de la superfície total del municipi, per la qual cosa pot dir-se que es tracta d’una localitat en la qual la presència tant d’indústria com de sòl apte per a albergar-la és molt rellevant.

En el conjunt dels 14 polígons industrials se situen 544 empreses, que ocupen un total de 1.011 parcel·les.

El sector de la indústria és, després del de serveis, el segon sector amb major importància en el municipi d’Almassora

A més, Almassora és un municipi on es donen les circumstàncies perquè es produïsca l’assentament de la indústria i dels serveis. Es dona el teixit industrial suficient com per a crear una Entitat de Gestió i Modernització, conforme a la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que ajudarà a revitalitzar i fer un salt de qualitat en el sector industrial del municipi.

Àrees industrials

foto polígono
Polígon SUPOI 8

És un dels polígons de creació més recent i el que té, amb diferència, les parcel·les més grans. Predomina el sector de la ceràmica. Tenint en compte també l’emmagatzematge d’aquesta, el sector de la ceràmica ocupa pràcticament un 20% de les parcel·les amb activitat i, en conjunt, quasi un 65% de la superfície ocupada del polígon.

tabla de datos

foto polígono
Polígon PLA DE MUSEROS

En el polígon Pla de Museros existeix una major diversitat quant a activitats, destacant la maquinària si tenim en compte el nombre de parcel·les ocupades (13,73%) i el tractament i la gestió de residus si considerem el percentatge de superfície ocupada (27,39%). Altres sectors importants són la indústria i materials i els vehicles si atenem el nombre de parcel·les ocupades i l’alimentació i la construcció si considerem la superfície ocupada.

tabla 8

plano polígono
Polígon SUPOI 6

Destaca per ser un polígon molt divers, en el qual se situen activitats de molts sectors diferents. Les que ocupen un major nombre de parcel·les són el mobiliari i la maquinària (13,71% i 11,29% de les parcel·les respectivament), mentre que la que ocupa una major superfície és el transport, amb un 12,82% de la superfície.

tabla
tabla

foto polígono
Polígon SUPOI 7

Malgrat que la ceràmica té un pes considerable en ell, destaca notablement el sector de la indústria i materials, que ocupa un 36% de les parcel·les i un 42,82% de la superfície ocupada del polígon industrial.

tabla

plano
Polígon LA RAMBLA

En el polígon de la Rambla, el nombre de parcel·les i la superfície ocupada es troba més repartit entre els diferents sectors d’activitat. Així, destaquen el sector de la indústria i materials i el de la maquinària en relació al nombre de parcel·les ocupades (21,62% i 16,22% respectivament) i el percentatge de superfície ocupada (19,06% i 16,13% respectivament), mentre que, en aquest últim cas, també ho fa el dels residus, amb un 19,54% de la superfície ocupada, i el del mobiliari, amb un 11,51% .

tabla

Polígon SUPOI 5

És el que més sectors d’activitat diversos aglutina. No obstant això, tant en funció del nombre de parcel·les com de la superfície ocupada, destaca notablement la presència del sector de la indústria i materials, amb un 10,88% de les parcel·les i un 11,08% de la superfície, seguit del de la maquinària, amb un 6,67% de les parcel·les i un 6,13% de la superfície.

tabla

Polígon RAMONET

La importància relativa dels diversos sectors es troba més repartida en relació al nombre de parcel·les ocupades, però no en relació a la superfície. Destaquen el sector de la fusteria (8,33% de les parcel·les *per només un 1,69% de la superfície), el de la maquinària (8,33% de les parcel·les però únicament el 1,98% de la superfície) i el de la indústria (7,05% de les parcel·les i 2,57% de la superfície) però, sens dubte, en relació a la superfície ocupada destaca el sector ceràmic, amb quasi un 70% de la superfície.


plano
Polígon MIJARES

Destaquen tant en parcel·les com en superfície ocupada el sector de la maquinària (17,78% de les parcel·les i 21,48% de la superfície tenint en compte també el seu emmagatzematge) i el de l’alimentació (10% de les parcel·les i 19,81% de la superfície). Cobra també una notable rellevància en relació a la superfície ocupada el sector de la ceràmica, amb un 13,51% de la superfície.

plano
Polígon SUPOI 2

En el polígon SUPOI-2 destaca el sector ceràmic en relació al percentatge de parcel·les ocupades (27,27%) però ho fa el sector de l’alimentació en relació a la superfície ocupada (31,21%), atés que és el sector que ocupa les parcel·les de major grandària existents en el polígon.

plano
Polígon SUPOI 3

En el polígon SUPOI-3, en canvi, destaca el sector de la indústria i materials, tant en relació a les parcel·les com a la superfície ocupada (27,27% de les parcel·les i 27,34% de la superfície), seguit del sector dels vehicles (9,09% de les parcel·les i 10,74% de la superfície).

tabla